top of page
Teokset
_V4Q6887 BW RED tryme
_V4Q6770 2 BW RED
_V4Q6517 2 BL
_V4Q6874 2 BW RED tryme
_V4Q6985 2 CL BW

PIA FREUND​ - MINNA TERVAMÄKI - MINNA PENSOLA / JAAKKO KUUSISTO

"FROM THE GRAMMAR OF DREAMS"

Poikkitaiteellinen teos tuo yhteen Kaija Saariahon vokaalimusiikin tulkkina tunnetuksi tullut Sopraano Pia Freundin, viulistit Minna Pensolan / Jaakko Kuusiston, sekä tähtitanssija Minna Tervamäen

 

Kaija Saariahon ”From the Grammar of Dreams” -teoksessa käytettävät tekstit ovat Sylvia Plathin teoksista. Voimakas kerronta käsittelee elämää ja kuolemaa, pakenemista hulluuteen sekä itsetuhoisuuteen ja sitä vastaan taistelemista. Kaikesta tästä huolimatta teoksen loppukaneetissa kivulias painajainen päättyy päivänvaloon ja elämään.

 

 

Sopraano: Pia Freund 

Viulu: Minna Pensola / Jaakko Kuuusistp

Koreografia, tanssi: Minna Tervamäki 
 

Musiikki:

Kaija Saariaho:

Unien kieliopista (From The Grammar Of Dreams) (1988)

 

Puvustus ja visualisointi: Erika Turunen, Minna Tervamäki, Pia Freund

Valot: Antti Kuivalainen

LISÄTIEDOT JA ESITYSTEN TILAUKSET >

Kuvat: Minna Hatinen

Esiintyjät

SOPRAANO

PIA FREUND

Pia Freund kuuluu maamme kansainvälisiin eturivin sopraanoihin. Monipuolinen laulaja tunnetaan erityisesti Kaija Saariahon vokaalimusiikin tulkkina. Hän on yhtä lailla elementissään oopperalavoilla, suurten orkestereiden solistina, kamarimusiikin ja liedin äärellä sekä musiikkikirjallisuuden ja runouden tulkkina. Hän on tullut tunnetuksi erityisen heittäytyvästä muusikkoudestaan sekä jatkuvasti uusiutuvasta tavastaan kommunikoida eri taiteenalojen ja aikamme säveltäjien kanssa.

TANSSIJA-KOREOGRAFI

MINNA TERVAMÄKI

Minna Tervamäki on loistokkaan uran Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana tehnyt tanssija- koreografi. Hänen tanssillisen kielensä ytimessä on huippuunsa hiotun tekniikan avaaminen uudenlaisiin suuntiin, olipa keskustelukumppanina sitten jazz, flamenco, sirkus tai kuvataiteet. Tervamäki debytoi koreografina vuonna 2005 ensi-iltansa saaneella teoksella Something Else? Sittemmin hän on luonut runsaat parikymmentä teosta.

NÄYTTELIJÄ-OHJAAJA

KATI OUTINEN

Minna Pensola on kamarimuusikko ja maamme kansainvälisesti menestyneimmän jousikvartetti Meta4:n jäsen. 

HUILISTI

PAULIINA FRED

Pauliina Fred on historiallisiin huiluihin erikoistunut freelance-muusikko, Helsingin Barokkiorkesterin soolohuilisti sekä Suomalaisen barokkiorkesterin taiteellinen suunnittelija ja huilisti. Pauliina soittaa vakituisesti myös norjalaisissa barokkiorkestereissa (Barokkanerne, Paulus Barokk ja Nivalis Barokk Ensemble) ja on Bravade-nokkahuilukvartetin perustajajäsen. Fred on konsertoinut solistina ja kamarimuusikkona ympäri Eurooppaa, Aasiaa sekä Etelä-Amerikkaa. Pauliinan soittoa voi kuulla useiden levymerkkien julkaisuissa.

GAMBISTI

LOUNA HOSIA

Louna Hosia on helsinkiläinen vanhaan musiikkiin erikoistunut monipuolinen muusikko. Hän esiintyy vakituisesti sekä sellistinä että gambistina Suomalaisessa barokkiorkesterissa, Helsingin Barokkiorkesterissa, Ensemble Nylandiassa, Concerto Copenhagenissa sekä Cornucopia- ja Brú- yhtyeissä. Hosia opettaa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja Sibelius-Akatemiassa. Hosia on sahansoiton suomenmestari 2018.

CEMBALISTI

PETTERI PITKO

Cembalisti Petteri Pitko konsertoi aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona sekä soittaa Suomalaisessa barokkiorkesterissa (FiBO). Hän on Suomalaisen barokkiorkesterin taiteellinen johtaja ja NOVIA-ammattikorkeakoulun vanhan musiikin lehtori. Pitko on esiintynyt Akademie für Alte Musik Berlinin, Zürichin kamariorkesterin, Tapiola Sinfoniettan ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina sekä kamarimuusikkona lukuisilla musiikkijuhlilla Suomessa, eri puolilla Eurooppaa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa.

Esityksen tilaukset
TRY ME GOOD KING TILAUKSET

TRY ME GOOD KING
Lisätiedot ja esityksen tilaukset

Petteri Pitko

050-3798651

petteri.pitko(at)gmail.com

bottom of page