top of page
Teokset
Jurmo-9251
Jurmo-9272
Jurmo-9365
Jurmo-8632
Jurmo-9319
Jurmo-9341
Jurmo-9231

PAOLA LIVORSI - PIA FREUND​ - ADA FREUND - PETTERI PITKO - ANTHONY MARINI - HENRIK SANDÅS

"TALVINEN MATKA"
Teoskokonaisuus ajan eri käsitteiden ympärillä. 
Kesto 70 min. 

Matkalla musiikki, säveltäjä Paola Livorsilta tätä kokonaisuutta varten tilattu, sekä vanhempi käyvät keskustelua tanssitaiteilija Ada Freundin tanssin liikekielen kanssa. 

 

Muusikoiden Pia Freund sopraano, Petteri Pitko cembalo, Anthony Marini viola d'amore ja viola da gamba, Henrik Sandås bandoneon, sovittamina soivat uudet versiot vanhoista klassisista teoksista, kuten Schubertin Winterreise, Talvinen Matka - teoksesta.

Kaikki teokset esitetään myös ei -totutuin instrumentein. Haluamme näin etsiä uusia väyliä ja lähestymistapoja kuuntelemiselle - tähän meidät inspiroi ja yllytti Aristoteleen ajatus: "Ajan toinen nimi on muutos". 

Muita säveltäjänimiä ovat: J.S. Bach, Astor Piazzolla, Outi Tarkiainen, Arvo Pärt

 

Teoskokonaisuus avautuu yleisölle, joka on kiinnostunut tutkailemaan ajan käsitteitä, meditatiivisuuden kaarroksia ja hiljaisuuden puhuttelevuutta. 

Esitys pyrkii avaamaan kuuntelemisen, ihmettelemisen taitoa, elämän monimuotoisuuden ihastelemista.

Tämä korkeatasoinen taiteilijaryhmä, joka on teoskokonaisuuden ideoijana, on inspiroitunut moninaisista ilmiöistä ajan, ajallisuuden ja ajattomuuden äärellä. 

Inspiraation lähteinä ovat olleet mm Calvinon teos "Jos talviyönä matkamies", Hans Op de Beeckin "Hiljainen paraati" ja Schubertin Winterreise, josta nimikin.

 

Myös työryhmämme ikäjakauma haluaa tuoda yleisön ajatuksiin ajan käsitteet ja kulumisen: “Talvisessa matkassa” ovat samalla lavalla äiti ja tytär, laulajana ja tanssijana, yhdessä tulkitsemassa ajan mittaamista, ajan kanssa kilpaa juoksemista, ajan loppumista. "Memento mori - muista kuolevasi" -ajatus kutsuu yleisöä peilaamaan sisäänpäin, katsomaan rohkeasti elämän kauneutta - ja hetkellisyyttä. 

Teoksen sisältö laajentaa vielä yksilön ajasta maailman aikaan, jopa avaruudelliseen aikaan - valokuvaaja Terho Aallon kanssa Pia Freund teki tammikuussa 2023 valokuvausmatkan Jurmon karulle saarelle. Nämä talviset valokuvat, ikiaikoja heijastelevat maisemat moreeminummineen, luovat kiehtovan kauniin kehyksen musiikille ja tanssille.

 

Teoskokonaisuuden ensiesitys Marraskuussa 2024 Hämeen Linnassa, Kuninkaansalissa.

 

Lisätietoja antaa Pia Freund: 

piaf.song(at)gmail.com   
+358 400 611 351

Kuvat: Terho Aalto

bottom of page